Thursday, March 15, 2007

Åens Hunter


Hunter kommer fra Danmark og kennel Åens til Erik Petersen i Viborg. En kraftperson innen gordon setter-miljøet i Skandinavia kan en godt si! Både han og hans kjære fru, Karen-Margrete, er to personer som jeg har blitt inderlig glad i!

Hunter er etter Åens Nova (Åens Leica og Troldmarkens Applaus) og min egen "gamlefar" Keiko. Han ble født den 25 september 2006 i et kull på 7; 2 tisper og 5 hanner. 3 av hannene ble hentet til Norge og 2 av de er hos lykkelige eiere i henoldsvis Hamar (Hans Bogsti og Åens Heiko) og Lakselv (Annie Henriksen og Åens Happil). Resterende valper fra kullet er hos lykkelige eiere i Danmark.
Hunter er en skikkelig kraft-kar med et utrolig hærlig gemytt. Til å være valp er han veldig rolig og veldig nyskjerrig på verden rundt seg. Hans første stand på rype hadde han som 3 mnd gammel valp på stor rypeflokk. Ved siste veiing som 5 mnd gammel valp var han 19,2 kg!!!! Jeg tror ikke at han blir noen liten gordon.........

Eiere av Nova er Anke Gerber og Bent Simonsen i Tarm på Sør-Jylland. Et skjønt par som jeg har lært å kjenne og blitt inderlig glade i!
De valgte å beholde den ene tispen; Åens Hera og har bare gode ord å si om henne :o) Anke har gått på valpedressur med Hera og rapporterer at hun er en lærenem tispe som tar ting veldig fort. Nylig hadde hun sin første stand for rapphøns og det lover veldig godt :o)
Vi gleder oss til høsten for da skal vi ha mange fine dager i fjellet her på Dovre!

No comments: