Thursday, August 11, 2011

Vi er klar for takstering!

I morgen braker det løs for årets takstering! Du må tro vi lever i spenning!!!!

Vi har allerede begynt å fått rapporter på hvordan det er enkelte steder i fjellet og det viser både nedgang og oppgang i rypebestanden! Enkelte plasser ser det ikke ut som om vårens økte lemenbestand har hatt noe innvirkning på naturen; det er ingen endring i rypebestanden, mens det meldes fra andre steder at den økte lemenbestanden har hatt innvirkning på naturen: økt andel rovfugler observeres!
Det meldes blant annet fra Gordon Castle at de har hatt en eksplosiv økning i antall ryper: over 500 ryper er telt i år, kontra litt over 300 ryper i fjor!!!! Er det samme økningen i skogsfuglbestanden tror jeg nok at de fleste jegerne rundt Trysil vil få en fin jakthøst!!!

Her på Dovre har forholdene vært så-som-så de siste ukene med mye regn, men også mye sol. Det meldes om mye vann i fjellet (en har blitt løftet opp fra ei myr av et helikopter......), så det skal bli noen spennende dager som vi har i vente!!!
Vi krysser fingrene for fine dager i fjellet og håper på en oppgang i rypebestanden!!!! De siste to årene har vi oppfordret fjellstyret til å stenge jakta helt grunnet liten rypebestand!



No comments: