Tuesday, August 23, 2011

Sesongens første jaktprøve!

Så er sirkuset i gang igjen! En klager over å måtte stå tidlig opp i ukedagene, mens i helgene står en mer enn gjerne opp en time tidligere for å dra til fjells med hundene for å delta på jaktprøve! Er det rart at folk rister på hodet når de hører hva vi holder på med......????

I allefall; årets første jaktprøvestart gikk av stabelen i helga og i stede for å dra til Snåsa (det har jo nesten blitt en tradisjon første prøvehelga) så prøvde vi Kiær/Sjusjøen istede. Det er tydelig at dette er prøven med stor P for ventelistene var lange og vi kom oss med kun en dag: mandag! Jeg skjønner utrolig godt at dette er en veldig populær prøve for det er utrolig lettgåtte og fine terreng, samt at det er VEDLIG godt med rype i terrengene! Til tross for dette så kom ikke Hunter for fugl i sine slipp, noe som var utrolig irriterende når han var helt klart partiets søker og gikk for høyeste valør:o(( MEN jeg ser tydelig at dagene på takstering har gikk resultater og at Hunter virkelig begynner å komme i stor-slaget:o)) Han var forresten den hunden som taklet rypene best under taksteringen og fant mest fugl!!!!!

Her følger mandagens kritikk, skrevet av dommer Pål Wahlqvist:
"Hunter går erfarent i god kontakt med fører, får med seg mye terreng. Utnytter vind og biotoper prima. En meget god søker som ikke lykkes i dag." 5-4-6-4-4-4
Tid: 15-15-15-10-10

No comments: