Monday, August 20, 2012

Sesongens første jaktprøve!

På lørdag tok vi turen til Snåsa og Lurudalen for å delta på høstens første jaktprøve. Må bare innrømme at det var med blandede følelser jeg kjørte oppover på lørdagsmorgen - temperaturen var allerede kl 0600 på morgenen +14 gr og det var lett skydekke og lite vind da vi endelig kom frem. At vi i tillegg fikk basket med knotten under oppropet gjorde ikke sitt til at mavefølelsen for dagen var på topp!
Dessverre så skulle mavefølelsen vise seg å være rett: utover dagen ble det bare varmere og varmere og vindet glimret med sitt fravær, noe dessverre ikke myggen gjorde..... Med temperaturer over +20 gr og til tider vindstille var ikke forholdene tilstede for hundene og i løpet av dagen såg vi bare 10 ryper på vingene.
Det positive var at både Tika og Hunter gikk bra gjennom hele dagen og fikk gode kritikker av dommer - begge to gikk til det bitter end og var de siste i sin klasse som ble avsluttet for dagen! Tika fikk 70 min slipptid - noe som hun bar preg av det meste av søndagen!!!!!
Må bare innrømme at jeg til tider var misunnerlig på de som hadde hvite hunder i løpet av dagen - vi som hadde GS såg ofte hundene i frydefull avkjøling ved hvert vannhull som de fant i sine slipp!!!! Heldigvis så har de såpass til vett at de i allefall bader...........

Nå skal vi lade batteriene før en ny prøvehelg begynner:o)) Vi krysser fingrene!!!!

No comments: