Monday, March 26, 2012

Våren er snart her....







Det skrives tirsdags morgen 27 mars og klokken er ikke mer enn 0830 - ute er det duskregn og +8 grader! Alt av snø foran kontorvinduet er smeltet og det er tydelig at våren allerede har meldt sin ankomst....... I fjellet begynner det virkelig å merkes at våren er kommet: flere steder har snøen begynt å råtne, den ene barflekken etter den andre titter frem og rypene har begynt å parre seg og finnes nå to-og-to på de fleste barflekkene rundt om i fjellet og nyter dager med strålende sol!

I helgen hadde vi noen virkelig fine dager i fjellet! Tika har vist store fremskritt de siste dagene og på fredag hadde hun en helt fantastisk stram og stilfull stand på enkelrype! Søket hennes begynner å bli virkelig bra nå og hun blir mer og mer selvstendig for hver tur som går. Jeg blir like overraket over henne på hver tur for hun har et veldig fornuftig søk med veldig god utnyttelse av både vind og terreng! Det er tydelig at hun jakter når hun er ute og med en gang hun kjenner god-lukt så senker hun tempoet for å finne ut av det. En velig god egenskap som jeg setter stor pris på hos henne.
Hunter hadde et helt rått medvinds-søk på søndag, hvor han tok med seg det meste som kunne taes med uten å miste kontakt (han lå hele tiden helt i ytterkant, men viste hvor mor var til enhver tid): det var kun å støtte seg på skistavene og nyte synet! Med dette søket og hans fuglearbeid er det bare å krysse fingrene for helgen! Nå håper jeg virkelig at vi endelig kan få stang inn og komme ned av fjellet med en 1AK!!!!!!

No comments: