Friday, February 20, 2009

GS-valper født!

Torsdag 19 mars nedkom Åshøjdens Meja med 5 store og fine valper (4 tisper og 1 hanne)! Snittvekten på valpene er på 400gr, så her er det ikke prat om noen småttinger!!!!!!
Meja er godkjent avlstispe i Norsk Gordonsetter klubb og har hatt ett kull tidligere. Meja er etter ikke ukjente Åshøjdens Hot Shot som igjen er etter en av datidens beste GS; Tobie von Tootsie.
Meja er ei rolig og gemyttlig tispe som har vist seg som en dyktig fuglefinner med stor kapasitet i fjellet. En av hennes beste egenskaper i fjellet er rapport!!!! Hun har vært lettdressert og er en utmerket familiehund.
Meja er parret med heller ukjente Åens Happil. Dog er ikke hans blodslinjer av den ukjente sorten: bak sin mor (Åens Nova) ligger både Åens Leica og Troldmarkens Applaus (en av datidens beste GS!) og bak hans far (Soknehåggan's E Keiko) ligger både Bualias Rågg og Rino Del Castellare.
Happil er en stor og kraftig hanne som har vist seg som en utmerket viltfinner i fjellet. Hjemme er han av den rolig sorten som er lett å dressere. Han er stilt 4 ganger i UK uten å bli premiert, utdrag av kritikk vil komme:

Med tanke på blodslinjene forventes det at valpene er lettdresserte og utmerkede viltfinnere med stor kapasitet i fjell og skog.

Er du interessert i valper etter Meja og Happil, kontakt Mona Skanke på telefon: 478 00 259 eller gå inn på kennel Blåstøytens hjemmeside: http://www.blastoyten.net/

1 comment:

Hilde said...

Ehm, vart du bestemor eller oldemor her?